Looyint - Training en Coaching

Logo Looyint

De klant is koning”, waar hebben we dat eerder gehoord? Ongeveer ieder bedrijf zal eens in de zoveel tijd deze term gebruiken. Maar voelt de klant zich daadwerkelijk koning? En zo ja, hoe houdt u dit dan zo. Wanneer u de klant bij alles wat u doet centraal stelt, zorgt u continue voor een positieve klantbeleving. Is het echt zo makkelijk? Ja en nee natuurlijk. Wanneer u werkelijk een speerpunt maakt van klantloyaliteit én klantbeleving, dan bieden wij u graag diverse vormen van training en coaching om u hierbij te helpen.

VERHOGING KLANTBELEVING

Looyint hogere klantbelevingOnze trainingen zijn erop gericht dat uw medewerkers zich ervan bewust zijn, bij alle handelingen, dat de klant centraal staat. Dit klinkt namelijk makkelijker dan dat het in de praktijk gebeurd. Meestal is dit te wijten aan tijdgebrek. Wij van Looyint helpen u graag bij het verhogen van een positieve customer experience. Uw medewerkers worden op diverse vakgebieden getraind en daarna gecoacht. Onze trainingen zijn er daarnaast op gericht dat de veranderingen die uw medewerkers ervaren, ook blijvende gedragsverandering teweeg brengen. En dit zorgt op zijn beurt weer voor een grotere klantloyaliteit én klantbeleving.

LOOYINT

Wilt u uw klanten niet teleurstellen maar een betere service en dienstverlening bieden en kunt u hierbij de hulp van een partij van buitenaf goed gebruiken? Looyint biedt u, als professionele trainer, graag haar expertise aan. Bent u benieuwd wat Looyint voor u kan betekenen? Neem dan eens vrijblijvens contact met ons op via Looyint.nl. Wij helpen u graag en een eerste gesprek is altijd vrijblijvend.

Copyright © 2017 | Alle rechten voorbehouden