3 keer over het belang van goede content in je blog

1. Schrijf content die het waard is om te linken

Het maakt niet uit hoeveel taktieken je kent om een blog hoger in de zoekresultaten bij Google te krijgen, er is simpelweg geen enkele taktiek die beter werkt om reacties te krijgen op je blog dan gewoon goede content schrijven. Kijk hiervoor nu eens naar blogs die veel reacties krijgen en hoog gewaardeerd worden door Google. Kijk naar de opbouw, de structuur, de hoeveelheid woorden en het gebruik van zoekwoorden.

2. Kijk wie er nu al reageert op concurerende blogs

Als je weet wie er reageert op blogs van je collega’s of concurrenten, wie er wil linken naar deze blogs, schrijf ze dan aan of ze ook willen backlinken naar jouw blog. Of een reactie willen schrijven op jouw blogs. Wanneer ze namelijk al linken naar - of reageren op een andere blog, zullen ze waarschijnlijk ook willen linken naar jouw blog.

3. Plaats terzake doende commentaren op andere blogs

Wanneer je reageert op een andere blog, zorg er dan voor dat je commentaar hout snijdt en niet dat je commentaar schrijft dat alleen voor een zoekmachine interessant is. Google, vooral de Penguin-update, leest hier dwars doorheen en straft de afzender van de reactie. Veel blogs willen dat je onder je eigen naam een reactie plaats dus dan werkt dit averechts.

Copyright © 2017 | Alle rechten voorbehouden